Large Conversion/Restoration

This project was a conversion of a dental surgery attached to the side of an existing dwelling into extra accommodation, kitchen, garage and utility room. The work involved restructuring of a complex roof to replace a flat roof structure, while ensuring that it was inkeeping with and sympathetic to the original building.

A major part of the client brief was to ensure that the original style of the 1930 built property was restored, and that the building materials would as far as possible be original. Where original materials could not be sourced, then the new materials should match as closely as possible.

The project involved many subcontractors including electricians, plumbers, general labourers, roofers, scaffolders, tilers, decorators and liaison with the planning office which we, as project managers and main contractors managed on behalf of the client.

We used Alan Rolfe Construction as the main contractor and project manager for our conversion, and we are delighted with the results. Despite problems with architectual drawings that meant some serious mid-project rethinking, the project was brought in within timescale and with minimal fuss. And most importantly, UNDER BUDGET!

– Mr & Mrs Shea –

Before

During Construction

After